torsdag 5 februari 2015

Ägget i e-Kolven

Hypotes
Jag tror när man häller i varmt vatten i e-kolen och ägget på så från vattnet kommer det bli ånga som stiger upp till ägget och då blir ägget väldigt varm och ångan  för att ägget bli mjuk och sjunker ner eller så blir ägget bara väldigt blöt och kyler ner ångan och så att det blir vatten igen

Syfte Lära oss om Volymer vid olika temperaturer ta reda på vad som kommer att hända med ägget och varför det händer.



Material/ Kemikalier Ägg e-kolv och varmt vatten


metod: Vi hade färdigkokta ägg som vi skalade och kokt varmt vatten och fyllde dem med 200ml och och la den med den spetsiga sidan neråt

det blev ett

Slutsats / diskussion o

När vattnet var varmt så blev det ånga och molekylerna blir mer rörliga och vill ut men när de inte kan ta vägen någonstans så blir det ett vakuum som gör att ägget åker ner men vattnet blir kallare och vakuumet blir mindre och mindre och molekylerna rör sig minde och mindre. Men ägget dras ner och Vårt ny stannade och blev ett avlång ägg det splittrades men efter att tiden hade runnit ut på lektionen så fick ni tycka ner ägget och när vi gjorde de så hörde vi ett klick ljud och det var motståndet av luften som tryckt som ett motstånd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar